070-140 47 76 info@vidacore.se

Genomtänkta och snabba beslut

Vi står alla dagligen inför olika typer av beslutssituationer och ibland känns det svårt. Vi vacklar mellan kör, kanske och stopp. Men vad är det som gör att det är så svårt egentligen, är det så att vi inte alltid har koll på vart vi vill. Vi ska välja allt ifrån vilka kläder vi ska ha på oss – till kosthållning – till startegiska beslut i yrkeslivet. Det ska gärna vara genomtänkta och väl avvägda beslut och gå snabbt. Hur är det ens möjligt? För hur klart är det egentligen för oss vart vi vill och hur vi ska komma dit? Jag lyssnade på ett intressant webbinar från Kandidata med Bodil Jonasson där hon talade om coaching utifrån att det var som en buss. Coachen är bussen och plockar upp personen på hållplatsen och tog den vidare till önskad hållplats. Ett mycket talande sätt att beskriva coaching tycker jag eftersom det bildligen beskriver vad coaching handlar om. Men jag tänker på alla som står där på busshållplatsen och är på väg någonstans, för det är vi verkligen i dagens samhälle. Alltid på väg, alltid fylld kalender, alltid ont om tid… Det kanske är att generalisera lite mycket, men jag tror att du ändå förstår hur jag tänker. För vi fyller verkligen våra dagar med viktiga möten, viktiga arbetsuppgifter och intressanta fritidsintressen. Men allt det där som dagen fylls av, kommer det ta mig dit jag vill? Eller åker jag bara med någonstans? Jag är övertygad om att när vi vet vart vi är på väg, vart vi vill är det enklare att ta beslut. För då kan vi checka besluten mot önskade läget – tar detta beslutet mig närmre eller längre ifrån dit jag vill.

Har du tänkt på vart just du verkligen vill – egentligen?