070-140 47 76 info@vidacore.se

När det skaver och vad jag då kan göra!

Jag har, liksom de flesta, fått nog av denna pandemi. Det har pågått i över ett år och människor har haft det tufft och alla har drabbats på olika sätt. Men alla har drabbats. En del har själva blivit sjuka och andra känner någon som blivit sjuk. Någon har blivit av med jobbet eller fått ändra sitt arbetssätt. Hälsa, arbete och relationer är bara en del av områdena som vi påverkats inom. Oro, rädsla och uppgivenhet är känslor som jag tror att många känner igen sig i. Givetvis finns det bra saker också som kommit ur pandemin, förändring och utveckling har alltid flera sidor. Men vad jag nu mest tänker är att jag har fått nog av detta, mitt hjärta är till bredden fyllt av att nu räcker det!

Alldeles nyligen bad jag våra medarbetare att göra det där lilla extra för att minska smittspridningen, göra det de gjort riktigt bra under det senaste året ännu bättre. Skruva på sina smittskyddsåtgärder ett varv till. Och vad kan då jag göra själv, hur ska jag skruva på det jag redan gör? För jag vill bidra, av respekt för alla som drabbats och av respekt för mig själv. Jag vill göra något för att få stopp. Så jag går in och hjälper till att vaccinera en gång i veckan fram till sommaren. Och frågan jag fått är, hur ska du få tid till det då? En adekvat fråga när tiden redan är fylld med jobb. Men jag väljer att lägga saker åt sidan, för detta är viktigt. Det är viktigt att vi får fart på vaccination. Det är viktigt att människor kan börja leva utan oro, rädsla och uppgivenhet relaterade till pandemin. För vi behöver lägga detta bakom oss och istället ta tag i allt det där som hänt med oss under pandemin, både fysiskt och mentalt.

Hur kan du bidra och göra det där extra för att stoppa smittspridningen?