070-140 47 76 info@vidacore.se

Problemlösning

Har du någon gång upplevt att problem tornar upp sig som ett massivt berg framför dig? Det dyker upp hinder och problem och det enda du inledningsvis kan se är den där väggen. Som ett stort massivt berg som hindrar och det som sker känns olösbart. 

För många år sedan träffade jag en person som gav mig ett nytt sätt att se på problem. Minns inte det dåvarande problemet, men minns orden: ”visst ska det bli spännande att se hur detta löser sig”. Jag har ofta med mig den frasen och har på senare tid insett att detta är en variant av perspektivskifte och en hjälp för min hjärna att hitta lösningar. För att ställa mig och stirra rakt in i den där bergväggen kommer inte att hjälpa mig att finna lösningar, jag kommer då fortsätta ha full fokus på problemet. 

När jag lyfter blicken och och kikar på problemet från ett annat perspektiv, då öppnar jag möjligheten till kreativa lösningar och kan på lättare sätt ta mig vidare från problemet och mot lösningar.